Immunerősítő – Wake Up Johnny

Immunerősítő

Mit nevezünk immunrendszernek és mi az immunerősítő?

Immunrendszernek nevezzük szervezetünk védekező mechanizmusát, mely egy adott antigén hatására alakul ki, tulajdonképpen a különböző fertőzések elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek, valamint szervek együttese. Ezen szervrendszer működése jelenti tulajdonképpen az immunitást. Az immunrendszerünk képes megkülönböztetni a saját és a nem saját, vagyis idegen anyagokat, illetve ha idegen anyaggal kerül kapcsolatba törekszik annak eltávolítására, megsemmisítésére az esetleges fertőzések, betegségek kialakulásának megakadályozása érdekében.

Immunitásunk lehet egyrészt velünk született, másrészt szerzett immunitás, melynek az erősítését, kialakítását elősegíthetjük különféle immunerősítők alkalmazásával. Nagyon sokféle lehetőséget ismerünk, melyek alkalmazásával erősíthetjük immunrendszerünket, ezek egyrészt lehetnek természetes immunerősítők, vagy pedig mesterséges immunerősítők.

Hogyan tudjuk immunrendszerünket erősíteni – milyen immunerősítőket alkalmazhatunk?

Ahogy azt már korábban is említettük az immunerősítőknek többféle formája ismert és használt. Azonban általánosságban elmondhatjuk, hogy az immunerősítés egyik legfontosabb alapköve a helyes táplálkozás. Bélrendszerünkben dől el, hogy szervezetünk mennyi vitamint és ásványi anyagot képes hasznosítani, ezen kívül a nemkívánatos baktériumok, gombák és vírusok elleni védekezésben is nagy szerepet tölt be.

Immunrendszerünk erősítését tehát nagymértékben elősegíti a megfelelő, változatos vitaminokban és antioxidánsokban gazdag minőségi élelmiszerek fogyasztása. Az immunerősítők mesterségesen előállított formájának széles körben elterjedt és alkalmazott módszere a különféle étrend kiegészítők fogyasztása.

Mit tehetünk még? – Immunerősítők egyéb formái

Nem elég csupán kellőképpen odafigyelnünk az egészséges, teljes ételetek tartalmazó táplálkozásra, hiszen így sem lehetünk biztosak benne, hogy minden szervezetünk számára szükséges ásványi anyagot és vitamint biztosítunk annak működéséhez. Szervezetünk csak akkor képes a bevitt ásványi anyagokat és mikoremeleket hasznosítani, ha azok szerves molekula komplexként vannak jelen, ezt a folyamatot erősítik a huminsavak.

A huminsavak képesek olyan speciális molekula komplexeket létrehozni, amelyek elősegítik a táplálékban lévő fémek azon részének hasznosulását is, amelyek általános esetben nem vagy csak nagyon csekély mértékben képesek felszívódni és hasznosulni szerveztünkben. A huminsavak, így a humin savakat tartalmazó Humin Healthy Drink olyan egészségvédő és megelőző hatással rendelkeznek, mint például az immunerősítő hatás, antibakteriális hatás, gyulladáscsökkentő hatás, májvédő hatás stb.