Vitamin ital – Wake Up Johnny

Mit érdemes tudnunk a vitamin italokról – mitől vitamin ital egy vitamin ital?

Szénsavas üdítőitalnak nevezhetünk minden olyan vízalapú, édesített, alkoholmentes italokat, amelyek jellemzően gyümölcs alapanyagokat, növényi kivonatokat, különféle aromákat, adalékanyagokat, valamint szén-dioxidot tartalmaznak, továbbá semmi esetre sem tartalmaznak az élelmiszerkönyvi előírás hatálya alá, illetve a tejtermék italok közé.

A vitamin italok pedig az üdítőitalok azon sajátságos csoportját képező funkcionális italok, amelyek stimuláló hatással bírnak, és a jellemző összetevők különleges kombinációjával rendelkeznek, mint például vitaminok és más ásványi anyagok, ennek köszönhetően alapvetően elsődlegesen nem a folyadék pótlásra, szomjóság oltására fogyasztjuk, hanem meghatározott, jelen esetben vitaminpótlás céljára.

Kinek érdemes vitamin italt fogyasztania – vitamin ital kicsiknek és nagyoknak egyaránt

A vitamin italok csoportjába tartozó üdítőitalokat életkori korlátozás nélkül bárki fogyaszthatja, hiszen semmilyen káros hatással nem rendelkezik az emberi szervezetre. A vitamin italt tehát kortól, nemtől függetlenül bárki fogyaszthatja, aki szervezete számára szeretné biztosítani a megfelelő szükségletet. A különféle vitamin italok nagyszerű kiegészítője lehet az egészséges, ásványi anyagokban gazdag, változatos, minőségi alapanyagokból álló étkezésnek, valamint a táplálék kiegészítők formájában szedett vitaminok mellett a szervezünk működéséhez szükséges valamennyi ásványi anyag, nyomelem és vitamin pótlására.

Vitamin italok fogyasztása – számtalan jótékony hatás szervezetünkre

A vitamin ital amellett, hogy elősegíti a szervezetünk egészséges működéséhez szükséges vitaminok pótlását, számos más, a szervezetünkre gyakorolt pozitív hatással is rendelkeznek. A vitamin pótlás mellett a vitamin ital hozzájárul az szervezetünkre egyéb módon került vitaminok megfelelő hasznosulásához, amint az ital fogyasztása során szervezetünkbe bevitt huminsavak is támogatnak. A huminsavak a fulvosavak mellett legalább hetven féle ásványi anyagot tartalmaznak, melyek biológiailag jól hasznosulnak. Ennek köszönhetően számos pozitív élettani hatással rendelkeznek: immunerősítő hatásúak, antibakteriális hatásúak, májregeneráló, valamint gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek, illetve javítják a bőr, haj és köröm állapotát is.

A vitamin ital mindezek mellett megfelelő mértékben energetizáló hatásúak, ideális hatékonysággal rendelkeznek a fáradékonyság csökkentésére, illetve javítják a teljesítmény fokozását, így mindenki számára pozitív hatással bírnak a vitamin italok.